Gebakken rijst met zoetzuur varkensvlees
bewaar
bewaar

Gebakken rijst met zoetzuur varkensvlees

50 min. bereiden / 1 uur wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Rijst gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing. Laten afkoelen.

In hapjespan 2 el olie verhitten en vleesblokjes al omscheppend in 3-4 min. bruinbakken. Paprika en ui toevoegen en alles nog 3-4 min. roerbakken. Ananasstukjes met sap en woksaus erdoor scheppen en gerecht nog 4-5 min. zachtjes laten sudderen. Op smaak brengen met sojasaus en peper. Intussen in wok 3 el olie verhitten. Rijst in gedeelten toevoegen en al omscheppend in 3-5 min. verwarmen. Bosuitjes en ham erdoor scheppen en even meewarmen. Op smaak brengen met sojasaus. Rijst op vier borden scheppen. Varkensvlees met saus erop scheppen. Lekker met een salade van Chinese kool.

algemeenKoude rijst is beter rul te bakken dan warme rijst. Koel de gare rijst versneld af door deze op een bakplaat uit te spreiden of kook de rijst minstens 1 uur tevoren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gebakken rijst met zoetzuur varkensvlees

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig