Kipsalade met avocado
Frisse salade met rucola, cherrytomaat, avocado en warme kipfilet. De pestodressing doet het 'm.
Aan de slag
Snijd de kipfilets in de lengte in repen en halveer. Bestrooi met peper en zout. Verhit in een koekenpan de boter en bak de reepjes kip in ca. 10 min. rondom bruin en gaar.
Roer in een schaal de Italiaanse dressing en de crème fraîche door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de cherrytomaatjes. Schep de avocado, tomaatjes en kip door de dressing.
Verdeel de slamelange langs de rand van een platte schaal. Schep de kipsalade in het midden en garneer met de blaadjes basilicum.
Kipsalade met avocado
Frisse salade met rucola, cherrytomaat, avocado en warme kipfilet. De pestodressing doet het 'm.
bijgerecht
null personen
310 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kipfilets in de lengte in repen en halveer. Bestrooi met peper en zout. Verhit in een koekenpan de boter en bak de reepjes kip in ca. 10 min. rondom bruin en gaar.
Roer in een schaal de Italiaanse dressing en de crème fraîche door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de cherrytomaatjes. Schep de avocado, tomaatjes en kip door de dressing.
Verdeel de slamelange langs de rand van een platte schaal. Schep de kipsalade in het midden en garneer met de blaadjes basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g kipfilet
25 g ongezouten roomboter
200 g verse Italiaanse pesto-dressing
125 g crème fraîche
2 avocado's
250 g cherrytomaten
75 g rucolaslamelange
8 verse basilicumblaadjes