Omgekeerd aardappel-stoofpeertaartje
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Aardappels schillen en in flinterdunne plakjes schaven of snijden. Droogdeppen en bestrooien met zout en peper. In grote koekenpan aardappels in olie in 5 min. lichtbruin bakken, halverwege keren. Stoofperen afgieten, droogdeppen en in plakjes snijden. Vorm dik insmeren met boter, suiker en gemberpoeder erover strooien. Plakjes peer op bodem rangschikken, afdekken met aardappels. Op met bloem bestoven werkvlak deegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot lap die iets groter is dan vorm. Deeglap op aardappels leggen en rond aardappels vouwen (binnen schaal). In oven taart in 30-35 min. goudbruin en gaar bakken. Vorm uit oven nemen, schaal erop leggen en voorzichtig samen keren. Taart in 4-6 punten snijden. Lekker met kalkoengebraad met kruidenboter* en veldslamelange.
Omgekeerd aardappel-stoofpeertaartje
bijgerecht
null personen
400 kcal
30 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Aardappels schillen en in flinterdunne plakjes schaven of snijden. Droogdeppen en bestrooien met zout en peper. In grote koekenpan aardappels in olie in 5 min. lichtbruin bakken, halverwege keren. Stoofperen afgieten, droogdeppen en in plakjes snijden. Vorm dik insmeren met boter, suiker en gemberpoeder erover strooien. Plakjes peer op bodem rangschikken, afdekken met aardappels. Op met bloem bestoven werkvlak deegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot lap die iets groter is dan vorm. Deeglap op aardappels leggen en rond aardappels vouwen (binnen schaal). In oven taart in 30-35 min. goudbruin en gaar bakken. Vorm uit oven nemen, schaal erop leggen en voorzichtig samen keren. Taart in 4-6 punten snijden. Lekker met kalkoengebraad met kruidenboter* en veldslamelange.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g vastkokende aardappels
3 eetlepels olijfolie
1 bak stoofpeertjes
1 eetlepel boter
2 eetlepels suiker
½ theelepel gemberpoeder
5 plakjes roomboterbladerdeeg
Dit heb je nodig
taartvorm met dikke bodem of ovenschaal (24 cm)