Gebakken griesmeelpunten met druivensalsa
Aan de slag
In pan melk met honing aan de kook brengen. Griesmeel erdoor roeren en al roerend in 3-5 min. tot zeer dikke pap koken. Diep bord omspoelen en griesmeelmengsel erin schenken. Griesmeel in ca. 1 uur laten opstijven. Druiven halveren en in kom met abrikozen en gembersiroop door elkaar scheppen. 1 uur laten staan. Griesmeel in 8 punten snijden en door bloem wentelen. In koekenpan olie verhitten. Griesmeelpunten in ca. 4 min. goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. Griesmeelpunten met druivensalsa serveren.
Gebakken griesmeelpunten met druivensalsa
nagerecht
null personen
325 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
In pan melk met honing aan de kook brengen. Griesmeel erdoor roeren en al roerend in 3-5 min. tot zeer dikke pap koken. Diep bord omspoelen en griesmeelmengsel erin schenken. Griesmeel in ca. 1 uur laten opstijven. Druiven halveren en in kom met abrikozen en gembersiroop door elkaar scheppen. 1 uur laten staan. Griesmeel in 8 punten snijden en door bloem wentelen. In koekenpan olie verhitten. Griesmeelpunten in ca. 4 min. goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. Griesmeelpunten met druivensalsa serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 ml melk
1 eetlepel vloeibare honing
50 g griesmeel
250 g pitloze witte druiven
4 gewelde abrikozen
3 eetlepels gembersiroop
4 eetlepels bloem
4 eetlepels olie