Gekarameliseerde ananas met gemberijs
Aan de slag
(tot 1 dag tevoren): Roomijs op kamertemperatuur iets zacht laten worden. Gemberbolletjes fijnhakken. Gehakte gember en gembersiroop door ijs mengen. IJs terug in vriezer plaatsen en minstens 1 uur opnieuw laten bevriezen.
In kom basterdsuiker met vijfkruidenpoeder mengen. Ananas schillen en in de lengte in kwarten snijden. Harde kern wegsnijden en kwarten in de lengte in drie repen snijden. In koekenpan met antiaanbaklaag boter laten smelten. Ananasrepen erin leggen, bestrooien met basterdsuiker. Ananas 2-3 min. bakken en eventueel tussentijds keren, tot suiker stroperig is en ananas goudbruin en warm is. IJs uit vriezer nemen. Ananasrepen over vier dessertborden verdelen en met ijsschep krullen van gemberijs ernaast scheppen.
Gekarameliseerde ananas met gemberijs
nagerecht
null personen
340 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
(tot 1 dag tevoren): Roomijs op kamertemperatuur iets zacht laten worden. Gemberbolletjes fijnhakken. Gehakte gember en gembersiroop door ijs mengen. IJs terug in vriezer plaatsen en minstens 1 uur opnieuw laten bevriezen.
In kom basterdsuiker met vijfkruidenpoeder mengen. Ananas schillen en in de lengte in kwarten snijden. Harde kern wegsnijden en kwarten in de lengte in drie repen snijden. In koekenpan met antiaanbaklaag boter laten smelten. Ananasrepen erin leggen, bestrooien met basterdsuiker. Ananas 2-3 min. bakken en eventueel tussentijds keren, tot suiker stroperig is en ananas goudbruin en warm is. IJs uit vriezer nemen. Ananasrepen over vier dessertborden verdelen en met ijsschep krullen van gemberijs ernaast scheppen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 ml vanilleroomijs
4 bolletjes stemgember
1 eetlepel gembersiroop
4 eetlepels donkere basterdsuiker
1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
1 rijpe ananas
25 g ongezouten boter