Kalkoenfilet met salie-appeltjes
Aan de slag
Snijd de kalkoenfilet in 8 dikke plakken (medaillons), bestrijk met olie en bestrooi met de peper. Verwijder met de appelboor het klokhuis van de appels en snijd de appels ongeschild in partjes. Besprenkel de partjes met citroensap, om verkleuren tegen te gaan. Roer in een kom de honing los met de salie en appelsap en meng de appelpartjes erdoor. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Leg telkens 2 kalkoenmedaillons met wat appelpartjes ernaast op de hete grillplaat van het gourmetstel. Schep de appelpartjes regelmatig om met 2 houten spatels. Bak de kalkoenmedaillons bruin en gaar. Leg ze op een bord, bestrooi ze met zout en schep de appelpartjes erop.
Kalkoenfilet met salie-appeltjes
bijgerecht
null personen
90 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kalkoenfilet in 8 dikke plakken (medaillons), bestrijk met olie en bestrooi met de peper. Verwijder met de appelboor het klokhuis van de appels en snijd de appels ongeschild in partjes. Besprenkel de partjes met citroensap, om verkleuren tegen te gaan. Roer in een kom de honing los met de salie en appelsap en meng de appelpartjes erdoor. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Leg telkens 2 kalkoenmedaillons met wat appelpartjes ernaast op de hete grillplaat van het gourmetstel. Schep de appelpartjes regelmatig om met 2 houten spatels. Bak de kalkoenmedaillons bruin en gaar. Leg ze op een bord, bestrooi ze met zout en schep de appelpartjes erop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 grote kalkoenfilet
6 el olijfolie
0 versgemalen zwarte peper
2 kleine kleine appels
½ citroen
1 el honing
1 tl gedroogde salie
4 el appelsap
Dit heb je nodig
gourmetstel
appelboor