Karbonades met mosterd en ananas
Aan de slag
Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. Karbonades inwrijven met zout, peper en mosterd. In koekenpan boter verhitten en karbonades rondom bruinbakken. In wok olie verhitten en spitskool 3-4 min. roerbakken. Ananas laten uitlekken en sap opvangen. Karbonades uit pan nemen. Ananassap door bakvet roeren, aan de kook brengen en aanbaksel losroeren. Schijven ananas even in jus meewarmen en vervolgens op karbonades leggen. Karbonades serveren met ananas-jus, aardappels en geroerbakte kool.
Karbonades met mosterd en ananas
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. Karbonades inwrijven met zout, peper en mosterd. In koekenpan boter verhitten en karbonades rondom bruinbakken. In wok olie verhitten en spitskool 3-4 min. roerbakken. Ananas laten uitlekken en sap opvangen. Karbonades uit pan nemen. Ananassap door bakvet roeren, aan de kook brengen en aanbaksel losroeren. Schijven ananas even in jus meewarmen en vervolgens op karbonades leggen. Karbonades serveren met ananas-jus, aardappels en geroerbakte kool.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg aardappels
4 schouderkarbonades
2 eetlepels Dijon mosterd
50 g boter
3 eetlepels roerbakolie
2 zakken spitskool
1 blikje ananasstukjes op eigen sap
Dit heb je nodig
wok