Gegrilde ribkarbonade
Aan de slag
In platte schaal olie mengen met knoflook, rode ui en Italiaanse kruiden. Ribkarbonades in schaal leggen en minstens 30 min. marineren, af en toe keren. Intussen aardappels schoonboenen, in stukjes snijden en in 2 el olie in wok in 15 min. op matig vuur beetgaar bakken. Overdoen in schaal. Aubergine in blokjes snijden. Grillpan verhitten. Ribkarbonade uit marinade nemen, uitjes afvegen en marinade bewaren. Karbonades in 4-5 min. per kant bruin en gaar grillen. In schoongeveegde wok resterende marinade verhitten en aubergineblokjes 5 min. bakken. Aardappelblokjes en wortel toevoegen en groenten al omscheppend in 7-10 min. gaarbakken. Pittig op smaak brengen met zout en peper en eventueel extra kruiden erdoor scheppen. Ribkarbonades op vier borden leggen en groentemengsel ernaast scheppen.
Gegrilde ribkarbonade
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
In platte schaal olie mengen met knoflook, rode ui en Italiaanse kruiden. Ribkarbonades in schaal leggen en minstens 30 min. marineren, af en toe keren. Intussen aardappels schoonboenen, in stukjes snijden en in 2 el olie in wok in 15 min. op matig vuur beetgaar bakken. Overdoen in schaal. Aubergine in blokjes snijden. Grillpan verhitten. Ribkarbonade uit marinade nemen, uitjes afvegen en marinade bewaren. Karbonades in 4-5 min. per kant bruin en gaar grillen. In schoongeveegde wok resterende marinade verhitten en aubergineblokjes 5 min. bakken. Aardappelblokjes en wortel toevoegen en groenten al omscheppend in 7-10 min. gaarbakken. Pittig op smaak brengen met zout en peper en eventueel extra kruiden erdoor scheppen. Ribkarbonades op vier borden leggen en groentemengsel ernaast scheppen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
1 rode ui
1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
4 ribkarbonades
1 kg aardappels
1 aubergine
1 zakje peen julienne
Dit heb je nodig
grillpan