Aubergine-rosbiefrolletjes met pikante muntsaus
Aan de slag
Uiteinden van aubergines snijden en van elke aubergine 6 lange plakken snijden. Plakken in vergiet leggen, bestrooien met zout en 10 min. laten staan. Intussen van limoen 4 dunne plakjes snijden, rest van vrucht uitpersen. In vijzel of in minimengkom van keukenmachine blaadjes munt met knoflook, vissaus en 3-4 el olie tot gladde saus pureren. Muntsaus op smaak brengen met limoensap, suiker en zout. Peperreepjes erdoor scheppen. Aubergine droogdeppen met keukenpapier. Grillpan verhitten. Aubergine aan beide kanten bestrijken met 1 el olie en in 2 porties in grillpan goudbruin en gaar roosteren. Plakken halverwege slag draaien, zodat mooi ruitpatroon ontstaat. Geroosterde aubergine op snijplank uitspreiden en laten afkoelen. Op elke plak aubergine plakje rosbief leggen. Peper erboven malen. Aubergineplakken stevig oprollen en vastzetten met cocktailprikker. Rolletjes over vier borden verdelen, muntsaus erop scheppen en garneren met plakjes limoen.
Aubergine-rosbiefrolletjes met pikante muntsaus
voorgerecht
null personen
200 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Uiteinden van aubergines snijden en van elke aubergine 6 lange plakken snijden. Plakken in vergiet leggen, bestrooien met zout en 10 min. laten staan. Intussen van limoen 4 dunne plakjes snijden, rest van vrucht uitpersen. In vijzel of in minimengkom van keukenmachine blaadjes munt met knoflook, vissaus en 3-4 el olie tot gladde saus pureren. Muntsaus op smaak brengen met limoensap, suiker en zout. Peperreepjes erdoor scheppen. Aubergine droogdeppen met keukenpapier. Grillpan verhitten. Aubergine aan beide kanten bestrijken met 1 el olie en in 2 porties in grillpan goudbruin en gaar roosteren. Plakken halverwege slag draaien, zodat mooi ruitpatroon ontstaat. Geroosterde aubergine op snijplank uitspreiden en laten afkoelen. Op elke plak aubergine plakje rosbief leggen. Peper erboven malen. Aubergineplakken stevig oprollen en vastzetten met cocktailprikker. Rolletjes over vier borden verdelen, muntsaus erop scheppen en garneren met plakjes limoen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kleine aubergines
1 limoen
1 zakje verse munt
1 teentje knoflook
2 eetlepels Thaise vissaus
5 eetlepels olie
1 theelepel suiker
1 rode peper
12 plakjes rosbief
0 versgemalen zwarte peper
Dit heb je nodig
cocktailprikkers
vijzel
grillpan