Thaise vissoep
Perfecte zomerse lunch of als verrassing op het picknickkleed.
Aan de slag
Verhit de olie in een soeppan en fruit de currypasta 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 2 min. zachtjes. Schenk de kokosmelk, het water, de vissaus en de sojasaus in een pan. Breng de soep aan de kook.
Snijd de tilapiafilet in dunne plakjes. Voeg toe aan de soep en kook nog 3 min. tot de vis gaar is. Breng eventueel op smaak met extra vissaus en sojasaus. Laat de soep onafgedekt afkoelen.
Maak de peultjes, paprika en bosuitjes schoon, snijd in stukjes en verpak in een plastic zakje. Bewaar de soep en groenten tot gebruik koel. (Zet tijdens vervoer de deksel van de soeppan met breed plakband vast).
Op picknickplaats groenten door vissoep roeren. Soep verwarmen en 3-5 min. zachtjes laten koken, tot groenten beetgaar zijn. Soep in vier kommen scheppen en korianderblad erboven van takjes plukken.
Thaise vissoep
Perfecte zomerse lunch of als verrassing op het picknickkleed.
voorgerecht
null personen
215 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een soeppan en fruit de currypasta 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 2 min. zachtjes. Schenk de kokosmelk, het water, de vissaus en de sojasaus in een pan. Breng de soep aan de kook.
Snijd de tilapiafilet in dunne plakjes. Voeg toe aan de soep en kook nog 3 min. tot de vis gaar is. Breng eventueel op smaak met extra vissaus en sojasaus. Laat de soep onafgedekt afkoelen.
Maak de peultjes, paprika en bosuitjes schoon, snijd in stukjes en verpak in een plastic zakje. Bewaar de soep en groenten tot gebruik koel. (Zet tijdens vervoer de deksel van de soeppan met breed plakband vast).
Op picknickplaats groenten door vissoep roeren. Soep verwarmen en 3-5 min. zachtjes laten koken, tot groenten beetgaar zijn. Soep in vier kommen scheppen en korianderblad erboven van takjes plukken.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el traditionele olijfolie
1 el Thaise rode currypasta
400 g tomatenblokjes
200 ml kokosmelk
500 ml water
4 el Thaise vissaus
1 el lichte sojasaus
300 g koelverse tilapiafilets
100 g verse peultjes
1 gele paprika
4 stuks bosuien
15 g verse koriander