Salade met spekreepjes en croutons
Aan de slag
Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in smalle reepjes snijden. Brood in blokjes snijden. In slaschaal romige dressing roeren van mosterd, mayonaise, slagroom en azijn. Op smaak brengen met zout en peper. In droge koekenpan spekreepjes krokant bakken. Spek op bord met keukenpapier scheppen en laten uitlekken. In achtergebleven bakvet broodblokjes goudbruin bakken (= croutons). IJsbergsla door dressing mengen en over vier borden verdelen. Bestrooien met knapperige spekreepjes en croutons.
Salade met spekreepjes en croutons
null personen
385 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in smalle reepjes snijden. Brood in blokjes snijden. In slaschaal romige dressing roeren van mosterd, mayonaise, slagroom en azijn. Op smaak brengen met zout en peper. In droge koekenpan spekreepjes krokant bakken. Spek op bord met keukenpapier scheppen en laten uitlekken. In achtergebleven bakvet broodblokjes goudbruin bakken (= croutons). IJsbergsla door dressing mengen en over vier borden verdelen. Bestrooien met knapperige spekreepjes en croutons.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 tomaten
4 sneetjes oud witbrood
2 theelepels grove mosterd
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels slagroom
1 eetlepel kruidenazijn
1 duobakje katenspekreepjes
1 zak ijsbergsla met tuinkruiden