Hangop
bewaar
bewaar

Hangop

15 min. bereiden / 8 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Maak een theedoek vochtig en leg in een vergiet. Hang het vergiet in een kom of pan. Schenk de yoghurt erin en laat ca. 8 uur in de koelkast uitlekken. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel. Laat op een bord afkoelen.

Giet de yoghurt in een kom. Roer de crème fraîche, honing, appelsap en kaneel erdoor. Vorm met twee lepels ovale bolletjes en schep deze op borden. Verdeel het amandelschaafsel erover en bestuif licht met poedersuiker.

algemeenVers fruit smaakt ook verrukkelijk bij hangop. Aardbeien bijvoorbeeld, of mango. Maar ook in wat sinaasappelsap geweekte abrikozen. Snijd het fruit in stukjes of pureer het vruchtvlees met wat honing. Schep de hangop in glazen en wissel af met een laagje krokante muesli en een laagje fruit(puree).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hangop

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig