Zalmfilet met bieslook en mierikswortelcrème
Aan de slag
Zalm in 2 gelijke stukken snijden en met keukenpapier droogdeppen. Filets bestrooien met versgemalen peper en zout en dun bestrijken met olie en mierikswortel. Bieslook boven bord fijn knippen. Zalm in bieslook drukken, zodat alle kanten ermee bedekt raken. Halve limoen uitpersen, hele limoen halveren. Mayonaise mengen met rest van mierikswortel en op smaak brengen met limoensap, zout en peper naar smaak. Grillpan heet laten worden. Zalm 2-3 min. per kant grillen tot filets vrijwel gaar zijn (kern mag transparant blijven). Limoenhelften op rand van grillpan leggen tot limoen begint te kleuren. Zalmfilets en limoen op twee borden leggen. Mierikswortelsaus ernaast scheppen. Lekker met aardappelsalade en sperziebonen.
Zalmfilet met bieslook en mierikswortelcrème
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Zalm in 2 gelijke stukken snijden en met keukenpapier droogdeppen. Filets bestrooien met versgemalen peper en zout en dun bestrijken met olie en mierikswortel. Bieslook boven bord fijn knippen. Zalm in bieslook drukken, zodat alle kanten ermee bedekt raken. Halve limoen uitpersen, hele limoen halveren. Mayonaise mengen met rest van mierikswortel en op smaak brengen met limoensap, zout en peper naar smaak. Grillpan heet laten worden. Zalm 2-3 min. per kant grillen tot filets vrijwel gaar zijn (kern mag transparant blijven). Limoenhelften op rand van grillpan leggen tot limoen begint te kleuren. Zalmfilets en limoen op twee borden leggen. Mierikswortelsaus ernaast scheppen. Lekker met aardappelsalade en sperziebonen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g zalmfilet
0 versgemalen zwarte peper
0 zeezout
1 eetlepel zonnebloemolie
½ potje geraspte mierikswortel
1 zakje verse bieslook
1½ limoen
4 eetlepels mayonaise