Zalmfilet met bieslook en mierikswortelcrème
bewaar
bewaar

Zalmfilet met bieslook en mierikswortelcrème

15 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Zalm in 2 gelijke stukken snijden en met keukenpapier droogdeppen. Filets bestrooien met versgemalen peper en zout en dun bestrijken met olie en mierikswortel. Bieslook boven bord fijn knippen. Zalm in bieslook drukken, zodat alle kanten ermee bedekt raken. Halve limoen uitpersen, hele limoen halveren. Mayonaise mengen met rest van mierikswortel en op smaak brengen met limoensap, zout en peper naar smaak. Grillpan heet laten worden. Zalm 2-3 min. per kant grillen tot filets vrijwel gaar zijn (kern mag transparant blijven). Limoenhelften op rand van grillpan leggen tot limoen begint te kleuren. Zalmfilets en limoen op twee borden leggen. Mierikswortelsaus ernaast scheppen. Lekker met aardappelsalade en sperziebonen.

algemeenIn plaats van zalm kan ook tonijnsteak op deze manier bereid en gegrild worden. Kabeljauwfilet kan ook, maar de grilltijd is dan iets langer, omdat witte vis vanbinnen helemaal gaar moet zijn.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalmfilet met bieslook en mierikswortelcrème

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig