Macaronischotel met rauwe ham
Aan de slag
Snijd de courgette in stukjes, de artisjokken in partjes, de rauwe ham in reepjes en hak de knoflook fijn. Kook de macaroni beetgaar in 10-12 min. Verhit olie in een pan een roerbak de courgette in 3 min. Bak de knoflook kort mee. Voeg de artisjok en crème fraîche en verwarm 3-4 min. Neem de pan van het vuur en schep de rauwe ham erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af en schep de groenten erdoor. Doe het geheel over in een ingevette ovenschaal en strooi de kaas erover. Schuif de schotel onder de hete grill en laat de kaas in 6-8 min. smelten en bruin kleuren.
Macaronischotel met rauwe ham
hoofdgerecht
null personen
765 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de courgette in stukjes, de artisjokken in partjes, de rauwe ham in reepjes en hak de knoflook fijn. Kook de macaroni beetgaar in 10-12 min. Verhit olie in een pan een roerbak de courgette in 3 min. Bak de knoflook kort mee. Voeg de artisjok en crème fraîche en verwarm 3-4 min. Neem de pan van het vuur en schep de rauwe ham erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af en schep de groenten erdoor. Doe het geheel over in een ingevette ovenschaal en strooi de kaas erover. Schuif de schotel onder de hete grill en laat de kaas in 6-8 min. smelten en bruin kleuren.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 courgette
2 tenen knoflook
400 g artisjokken
150 g rauwe ham
400 g macaroni grande
2 el traditionele olijfolie
125 ml crème fraîche
150 g geraspte belegen kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (Ø 23 cm)