Romige zuurkoolschotel met gember
Aan de slag
Zuurkool in zeef laten uitlekken. Krieltjes in ruim water met zout in 10-12 min. gaarkoken. Krieltjes afgieten. In hapjespan ui en knoflook in olie fruiten. Kipreepjes toevoegen en 4 min. al omscheppend meebakken. Krieltjes, zuurkool en gember toevoegen en geheel nog 4 min. roerbakken. Crème fraîche erdoor mengen en gerecht nog 1-2 min. door en door verwarmen. Op smaak brengen met zout, peper en peterselie.
Romige zuurkoolschotel met gember
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Zuurkool in zeef laten uitlekken. Krieltjes in ruim water met zout in 10-12 min. gaarkoken. Krieltjes afgieten. In hapjespan ui en knoflook in olie fruiten. Kipreepjes toevoegen en 4 min. al omscheppend meebakken. Krieltjes, zuurkool en gember toevoegen en geheel nog 4 min. roerbakken. Crème fraîche erdoor mengen en gerecht nog 1-2 min. door en door verwarmen. Op smaak brengen met zout, peper en peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 zakjes gekookte wijnzuurkool
1 duopak voorgekookte krieltjes
1 ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
400 g kipfilet
6 bolletjes gember
125 ml crème fraîche
4 takjes peterselie