Warme appel met gembervla
Aan de slag
In pannetje 400 ml water en suiker verwarmen. Helft van gemberbolletjes fijnsnipperen, samen met 2 eetlepels gembersiroop (uit pot) aan suikerwater toevoegen en tegen de kook aanhouden. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en elke appel in 8 partjes snijden. Appelpartjes in gemberwater leggen en ca. 5 minuten tegen de kook aan verwarmen. Rest van gemberbolletjes in heel dunne plakjes snijden. In steelpannetje vla en 2 eetlepels gembersiroop ca. 1 minuut verwarmen. Appelpartjes in stervorm op vier bordjes leggen (gemberwater wordt niet meer gebruikt). Gembervla erover schenken en garneren met gemberplakjes. Licht bestrooien met kaneel.
Warme appel met gembervla
nagerecht
null personen
150 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In pannetje 400 ml water en suiker verwarmen. Helft van gemberbolletjes fijnsnipperen, samen met 2 eetlepels gembersiroop (uit pot) aan suikerwater toevoegen en tegen de kook aanhouden. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en elke appel in 8 partjes snijden. Appelpartjes in gemberwater leggen en ca. 5 minuten tegen de kook aan verwarmen. Rest van gemberbolletjes in heel dunne plakjes snijden. In steelpannetje vla en 2 eetlepels gembersiroop ca. 1 minuut verwarmen. Appelpartjes in stervorm op vier bordjes leggen (gemberwater wordt niet meer gebruikt). Gembervla erover schenken en garneren met gemberplakjes. Licht bestrooien met kaneel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g kristalsuiker
4 bolletjes stemgember op siroop
3 goudreinetten
150 ml vanillevla
0 kaneelpoeder