Tagliatelle met sperziebonen en tomaat
Aan de slag
Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing. Sperziebonen schoonmaken, in ca. 6 minuten beetgaar koken en laten uitlekken. Tomaten schoonmaken en in parten snijden. Zaadjes en vocht verwijderen. Vruchtvlees in stukken snijden. Sardines laten uitlekken, olie opvangen en sardines in stukjes snijden. Basilicum in reepjes knippen. In pan crème fraîche verwarmen. Knoflook pellen, halveren en ca. 2 minuten meewarmen. Knoflook uit crème fraîche nemen. sperziebonen, stukjes tomaat en sardines erdoor scheppen en ca. 1 minuut meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Tagliatelle afgieten. Olie van sardines erdoor scheppen en over vier borden verdelen. Groentemengsel erover verdelen. Bestrooien met basilicum.
Tagliatelle met sperziebonen en tomaat
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing. Sperziebonen schoonmaken, in ca. 6 minuten beetgaar koken en laten uitlekken. Tomaten schoonmaken en in parten snijden. Zaadjes en vocht verwijderen. Vruchtvlees in stukken snijden. Sardines laten uitlekken, olie opvangen en sardines in stukjes snijden. Basilicum in reepjes knippen. In pan crème fraîche verwarmen. Knoflook pellen, halveren en ca. 2 minuten meewarmen. Knoflook uit crème fraîche nemen. sperziebonen, stukjes tomaat en sardines erdoor scheppen en ca. 1 minuut meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Tagliatelle afgieten. Olie van sardines erdoor scheppen en over vier borden verdelen. Groentemengsel erover verdelen. Bestrooien met basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pak tagliatelle uovo
600 g sperziebonen
4 romatomaten
2 blikjes sardines op olijfolie
½ zakje verse basilicum
1 bekertje crème fraîche
1 teentje knoflook