Zuurkoolstamppot met gevulde varkensfilet
Aan de slag
Schil de aardappels en snijd in kleine stukken. Laat samen met de zuurkool in ca. 20 min. gaar koken. Spreid de varkenslapjes op een werkblad en beleg elk met een plak ham. Snijd de kaas in vier plakken en leg op de ham. Vouw de lapjes dubbel en steek vast met een prikker. Bestrooi met zout en peper.
Verhit de boter in een koekenpan. Bak het vlees in ca. 15 minuten gaar en bruin, halverwege keren. Giet de aardappelen en zuurkool af en stamp fijn. Voeg de boter en het melk erbij en stamp. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Haal het vlees uit de pan. Roer door het bakvet 150 ml water en breng aan de kook. Roer de bakresten los en breng de jus op smaak met peper en zout.
Serveer de stamppot met de filetlapjes en jus.
Zuurkoolstamppot met gevulde varkensfilet
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappels en snijd in kleine stukken. Laat samen met de zuurkool in ca. 20 min. gaar koken. Spreid de varkenslapjes op een werkblad en beleg elk met een plak ham. Snijd de kaas in vier plakken en leg op de ham. Vouw de lapjes dubbel en steek vast met een prikker. Bestrooi met zout en peper.
Verhit de boter in een koekenpan. Bak het vlees in ca. 15 minuten gaar en bruin, halverwege keren. Giet de aardappelen en zuurkool af en stamp fijn. Voeg de boter en het melk erbij en stamp. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Haal het vlees uit de pan. Roer door het bakvet 150 ml water en breng aan de kook. Roer de bakresten los en breng de jus op smaak met peper en zout.
Serveer de stamppot met de filetlapjes en jus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
500 g wijnzuurkool
4 varkensfiletlapjes
4 ham
100 g port salut
5 el ongezouten roomboter
100 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
saté of cocktailprikkers