Spitskoolschotel met satésaus
Aan de slag
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Kool in reepjes snijden en wassen. Ui pellen en snipperen. In pan ui met sambal ca. 2 minuten in olie fruiten. Kipblokjes bestrooien met zout en peper. Kip door ui scheppen en ca. 2 minuten meebakken. Kool bij kip voegen en ca. 2 minuten meebakken. Appels schillen, klokhuis verwijderen. Appels in stukjes snijden. Appels en 100 ml water door koolmengsel scheppen, afgedekt in ca. 5 minuten gaarkoken en op smaak brengen met zout en peper. In pan satésaus verwarmen. Rijst serveren met kool-kipschotel en satésaus.
Spitskoolschotel met satésaus
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Kool in reepjes snijden en wassen. Ui pellen en snipperen. In pan ui met sambal ca. 2 minuten in olie fruiten. Kipblokjes bestrooien met zout en peper. Kip door ui scheppen en ca. 2 minuten meebakken. Kool bij kip voegen en ca. 2 minuten meebakken. Appels schillen, klokhuis verwijderen. Appels in stukjes snijden. Appels en 100 ml water door koolmengsel scheppen, afgedekt in ca. 5 minuten gaarkoken en op smaak brengen met zout en peper. In pan satésaus verwarmen. Rijst serveren met kool-kipschotel en satésaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
1 spitskool
1 ui
3 eetlepels zonnebloemolie
2 theelepels sambal oelek
1 schaal kipfilet in blokjes
2 appels
1 zak pinda satésaus