Japanse biefstuk
Aan de slag
Biefstuk op kamertemperatuur laten komen en met keukenpapier droogdeppen. Royaal peper erboven malen. In grote koekenpan boter verhitten en biefstuk rosé bakken. Biefstuk uit pan nemen, bestrooien met zout en in aluminiumfolie verpakt warmhouden. In achtergebleven bakvet en sesamolie paddestoelen in 3 min. op hoog vuur bruinbakken. Afblussen met sherry, sojasaus en eventueel scheutje water. Sesamzaadjes en peper naar smaak erover strooien. Biefstuk op vier warme borden leggen en shii-takesaus op en naast biefstuk scheppen. Garneren met bosuitjes.
Japanse biefstuk
hoofdgerecht
null personen
275 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Biefstuk op kamertemperatuur laten komen en met keukenpapier droogdeppen. Royaal peper erboven malen. In grote koekenpan boter verhitten en biefstuk rosé bakken. Biefstuk uit pan nemen, bestrooien met zout en in aluminiumfolie verpakt warmhouden. In achtergebleven bakvet en sesamolie paddestoelen in 3 min. op hoog vuur bruinbakken. Afblussen met sherry, sojasaus en eventueel scheutje water. Sesamzaadjes en peper naar smaak erover strooien. Biefstuk op vier warme borden leggen en shii-takesaus op en naast biefstuk scheppen. Garneren met bosuitjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 (kogel)biefstukken
3 eetlepels boter
1 theelepel sesamolie
0 versgemalen zwarte peper
300 g shii-takepaddestoelen
2 eetlepels sherry
2 eetlepels Japanse sojasaus
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
1 bosuitje
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
grillpan