Telor boemboe bali - gekookte eieren in chilisaus
Dit pittige bijgerecht is onmisbaar bij een Indische rijsttafel.
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Snipper de sjalotten fijn, snijd de tomaten in blokjes en pers de teentjes knoflook. Spoel de eieren onder koud stromend water af en pel ze. Fruit de sjalot in de wok 1 min. in de olie. Bak de tomaat en knoflook 2 min. mee. Roer de chilisaus, ketjap en het water erdoor. Breng op smaak met zout. Leg de eieren in de saus en laat 5 min. zachtjes sudderen.
Telor boemboe bali - gekookte eieren in chilisaus
Dit pittige bijgerecht is onmisbaar bij een Indische rijsttafel.
bijgerecht
null personen
180 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Snipper de sjalotten fijn, snijd de tomaten in blokjes en pers de teentjes knoflook. Spoel de eieren onder koud stromend water af en pel ze. Fruit de sjalot in de wok 1 min. in de olie. Bak de tomaat en knoflook 2 min. mee. Roer de chilisaus, ketjap en het water erdoor. Breng op smaak met zout. Leg de eieren in de saus en laat 5 min. zachtjes sudderen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 middelgrote eieren
3 sjalotten
4 tomaten
2 tenen knoflook
2 el olie
6 el zoete chilisaus
6 el ketjap manis
125 ml water
Dit heb je nodig
wok