Salade met gerookte kip en portobello
Aan de slag
Portobello's schoonvegen, steeltje afbreken en hoed in dikke repen snijden. In koekenpan bosuitjes 2 min. in 2 el olie fruiten. Portobello toevoegen en al omscheppend 3-4 min. bakken. Laatste min. knoflook meebakken. Geheel op smaak brengen met zout en peper. Pan van vuur nemen en paddestoelen even laten afkoelen. In kommetje dressing kloppen van azijn, rest van olie, zout en peper. Amandelen grof hakken. Sla over vier borden verdelen, kipfilet en portobello erop leggen. Salade besprenkelen met dressing en garneren met geroosterde amandelen.
Salade met gerookte kip en portobello
voorgerecht
null porties
300 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Portobello's schoonvegen, steeltje afbreken en hoed in dikke repen snijden. In koekenpan bosuitjes 2 min. in 2 el olie fruiten. Portobello toevoegen en al omscheppend 3-4 min. bakken. Laatste min. knoflook meebakken. Geheel op smaak brengen met zout en peper. Pan van vuur nemen en paddestoelen even laten afkoelen. In kommetje dressing kloppen van azijn, rest van olie, zout en peper. Amandelen grof hakken. Sla over vier borden verdelen, kipfilet en portobello erop leggen. Salade besprenkelen met dressing en garneren met geroosterde amandelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 portobello champignons
3 bosuitjes
5 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
0 versgemalen zwarte peper
1 eetlepel balsamicoazijn
50 g geroosterde amandelen
1 zak eikenbladslamelange
2 gerookte kipfilets