Brussels witlof met eiermimosa
bewaar
bewaar

Brussels witlof met eiermimosa

20 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Eieren in 8 min. hard koken. Witlof wassen, onderkant en bittere, harde kern wegsnijden. Witlof in lengte halveren en in reepjes snijden. Eieren onder koud stromend water afspoelen en pellen. Eieren halveren, wit fijnsnijden en dooiers met vork verkruimelen (= mimosa). Steeltjes van peterselie plukken en blad goed droogdeppen. In steelpan 1 el boter verhitten en peterselie in 30 sec. knapperig bakken. Peterselie met boter en ei door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en (versgemalen) nootmuskaat.

In wok of hapjespan rest van boter verhitten. Witlofreepjes 3 min. roerbakken. Bestrooien met poedersuiker en nog 1 min. roerbakken. Witlof in schaal scheppen en 'mimosa' erover verdelen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Brussels witlof met eiermimosa

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig