Ricotta-aardbeientoetje
Het ricottamengsel gaat samen met de aardbeien de oven in. Het resultaat: een heerlijk dessert.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Splits de eieren. Klop de eiwitten samen met de suiker in een vetvrije kom met een mixer tot stijve pieken. Klop in een andere kom de eierdooiers met de suiker romig en luchtig. Schep de ricotta door het dooiermengsel. Spatel de eiwitten voorzichtig erdoor.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil fijn en per de vrucht uit. Rooster de pijnboompitten. Roer de citroenrasp en -sap met de bloem en pijnboompitten door het ricottamengsel. Vet de schaaltjes in en verdeel de aardbeien over de schaaltjes.
Schep het ricottamengsel op de aardbeien. Zet de schaaltjes op het rooster en schuif in het midden van de oven. Bak de desserts in ca. 20 min. gaar. Laat iets afkoelen voor het serveren.
Ricotta-aardbeientoetje
Het ricottamengsel gaat samen met de aardbeien de oven in. Het resultaat: een heerlijk dessert.
nagerecht
null personen
420 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Splits de eieren. Klop de eiwitten samen met de suiker in een vetvrije kom met een mixer tot stijve pieken. Klop in een andere kom de eierdooiers met de suiker romig en luchtig. Schep de ricotta door het dooiermengsel. Spatel de eiwitten voorzichtig erdoor.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil fijn en per de vrucht uit. Rooster de pijnboompitten. Roer de citroenrasp en -sap met de bloem en pijnboompitten door het ricottamengsel. Vet de schaaltjes in en verdeel de aardbeien over de schaaltjes.
Schep het ricottamengsel op de aardbeien. Zet de schaaltjes op het rooster en schuif in het midden van de oven. Bak de desserts in ca. 20 min. gaar. Laat iets afkoelen voor het serveren.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
100 g witte basterdsuiker
250 g ricotta
1 citroen
50 g pijnboompitten
250 g verse aardbeien
50 g tarwebloem
Dit heb je nodig
eenpersoonsovenschaaltjes