Peperonata (gestoofde paprika)
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en grill de paprika’s tot het vel zwartgeblakerd is. Laat de paprika’s in een afgesloten plastic zak 20 min. afkoelen, zodat het vel gemakkelijk te pellen is.
Snijd de paprika’s in smalle reepjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 5 min. Voeg de paprika, bleekselderij, knoflook en tomatenblokjes toe, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 20 min. sudderen.
Breng de peperonata op smaak met peper en zout en serveer (lauw)warm. Garneer eventueel met 1 el fijngesneden peterselie of basilicum.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Peperonata (gestoofde paprika)
bijgerecht
null personen
115 kcal
50 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en grill de paprika’s tot het vel zwartgeblakerd is. Laat de paprika’s in een afgesloten plastic zak 20 min. afkoelen, zodat het vel gemakkelijk te pellen is.
Snijd de paprika’s in smalle reepjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 5 min. Voeg de paprika, bleekselderij, knoflook en tomatenblokjes toe, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 20 min. sudderen.
Breng de peperonata op smaak met peper en zout en serveer (lauw)warm. Garneer eventueel met 1 el fijngesneden peterselie of basilicum.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode paprika
1 gele paprika
3 el olijfolie
1 bakje uiensnippers
1 stengel bleekselderij
1 teen knoflook
1 blik tomatenblokjes
Dit heb je nodig
bakpapier, plastic zak