Varkenskoteletten met mierikswortelsaus
Aan de slag
Vleesfond en witte wijn tot ca. 1 dl inkoken. Slagroom en mierikswortel erbij schenken en nogmaals tot de helft inkoken. Intussen koteletten bestrooien met zout en peper. In pan 2 eetlepels boter verhitten. Rest van boter in stukjes snijden. Vlees in 10 minuten goudbruin bakken. Vlees halverwege keren. Saus opnieuw aan de kook brengen. Boterstukjes door saus kloppen. Koteletten samen met saus opdienen. Lekker met gepofte aardappels.
Varkenskoteletten met mierikswortelsaus
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Vleesfond en witte wijn tot ca. 1 dl inkoken. Slagroom en mierikswortel erbij schenken en nogmaals tot de helft inkoken. Intussen koteletten bestrooien met zout en peper. In pan 2 eetlepels boter verhitten. Rest van boter in stukjes snijden. Vlees in 10 minuten goudbruin bakken. Vlees halverwege keren. Saus opnieuw aan de kook brengen. Boterstukjes door saus kloppen. Koteletten samen met saus opdienen. Lekker met gepofte aardappels.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 porties vleesfond
100 ml witte wijn
125 ml slagroom
1 eetlepel geraspte mierikswortel
4 varkenskoteletten/varkenskarbonades
0 zout en peper
80 g boter of margarine