Asperges met ham en roerei
Met dit Hollandse gerecht krijgt de brunch een nóg feestelijker tintje.
Aan de slag
Kook in een aspergepan of hoge pan water. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges af. Schil ze dun, vanaf vlak onder de kop. Kook ze in ca. 15 min. gaar. Snijd ondertussen de ham in blokjes. Knip de bieslook fijn. Kook de aardappelschijfjes in ca. 7 min. gaar. Klop de eieren los met peper en zout. Roer de ham en bieslook er door.
Verhit in een koekenpan de boter. Schenk het eiermengsel erin en roer tot het ei gaat stollen. Neem de pan van het vuur en roer af en toe door. Smelt in een pan de rest van de boter (boter mag niet bruin kleuren). Serveer de asperges met roerei, aardappelschijfjes en gesmolten boter.
Roerei maken
Instructievideo - 01:12 min.
Asperges met ham en roerei
Met dit Hollandse gerecht krijgt de brunch een nóg feestelijker tintje.
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook in een aspergepan of hoge pan water. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges af. Schil ze dun, vanaf vlak onder de kop. Kook ze in ca. 15 min. gaar. Snijd ondertussen de ham in blokjes. Knip de bieslook fijn. Kook de aardappelschijfjes in ca. 7 min. gaar. Klop de eieren los met peper en zout. Roer de ham en bieslook er door.
Verhit in een koekenpan de boter. Schenk het eiermengsel erin en roer tot het ei gaat stollen. Neem de pan van het vuur en roer af en toe door. Smelt in een pan de rest van de boter (boter mag niet bruin kleuren). Serveer de asperges met roerei, aardappelschijfjes en gesmolten boter.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg verse witte asperges
200 g gerookte (been)ham
4 middelgrote scharreleieren
½ zakje verse bieslook
700 g aardappelschijfjes
100 g ongezouten roomboter