Witte-bonenschotel met lamsvlees
Aan de slag
Bonen wassen. In pan bonen met 1 liter water ca. 8 uur laten weken. Bonen in weekwater aan de kook brengen en afgedekt ca. 1 uur zachtjes koken. Intussen lamsvlees in blokjes en worstjes in plakjes snijden. Uien en knoflook pellen en snipperen. Bonen afgieten en kookvocht bewaren.
In ruime pan boter verhitten en ui en knoflook ca. 2 minuten fruiten. Vlees en worst toevoegen en ca. 5 minuten al omscheppend bakken. Chilipepertje verkruimelen en met paprika- en kaneelpoeder, tomatenpuree en tomatenblokjes door vlees mengen. Geheel ca. 3 minuten bakken. Bonen en 1 1/2 dl van kookvocht toevoegen en aan de kook brengen. Vuur lager zetten en vlees afgedekt in ca. 40 minuten zachtjes gaar stoven. Peterselie fijn knippen. Stoofgerecht op smaak brengen met zout en peper. Bestrooien met peterselie. Serveren met gemengde salade.
Witte-bonenschotel met lamsvlees
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
115 min. bereiden
480 min. wachten
Aan de slag
Bonen wassen. In pan bonen met 1 liter water ca. 8 uur laten weken. Bonen in weekwater aan de kook brengen en afgedekt ca. 1 uur zachtjes koken. Intussen lamsvlees in blokjes en worstjes in plakjes snijden. Uien en knoflook pellen en snipperen. Bonen afgieten en kookvocht bewaren.
In ruime pan boter verhitten en ui en knoflook ca. 2 minuten fruiten. Vlees en worst toevoegen en ca. 5 minuten al omscheppend bakken. Chilipepertje verkruimelen en met paprika- en kaneelpoeder, tomatenpuree en tomatenblokjes door vlees mengen. Geheel ca. 3 minuten bakken. Bonen en 1 1/2 dl van kookvocht toevoegen en aan de kook brengen. Vuur lager zetten en vlees afgedekt in ca. 40 minuten zachtjes gaar stoven. Peterselie fijn knippen. Stoofgerecht op smaak brengen met zout en peper. Bestrooien met peterselie. Serveren met gemengde salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g gedroogde witte bonen
250 g lamsbout zonder been
2 runderbraadworsten
2 uien
2 teentjes knoflook
4 takjes peterselie
20 g boter
1 gedroogd chilipepertje
3 theelepels paprikapoeder
1 theelepel kaneelpoeder
1 blikje tomatenpuree
½ blik tomatenblokjes
0 zout en peper