Kipschotel met sperziebonen
bewaar
bewaar

Kipschotel met sperziebonen

1 uur bereiden

13 ingrediënten

Aan de slag

Sperziebonen wassen, schoonmaken en halveren. Uien pellen en fijn snipperen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Drumsticks bestrooien met helft van paprikapoeder, zout en peper. In braadpan olie verhitten. Drumsticks op halfhoog vuur rondom bruin braden. Uit pan nemen. Ui toevoegen en ca. 3 minuten bakken. Koriander en rest van paprikapoeder erdoor roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Oregano, tomaten, tomatenpuree en enkele eetlepels water toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Op hoog vuur ca. 2 minuten doorkoken. Drumsticks erbij doen en afgedekt ca. 15 minuten stoven. Sperziebonen toevoegen en geheel in nog ca. 20 minuten zachtjes gaar stoven, af en toe omscheppen. Peterselie erboven fijn knippen en ca. 1 minuut meestoven. Serveren met rijst.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kipschotel met sperziebonen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig