Wortelkroketjes met yoghurt-knoflooksaus
Aan de slag
Wortels wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. Wortels in bodempje water in 5 à 7 minuten gaar koken. Intussen bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Pijnboompitten in droge koekenpan licht goudbruin roosteren. Korstjes van brood snijden en brood fijn verkruimelen. Abrikozen in stukjes snijden. Peterselie, munt en dille fijn knippen. Knoflook pellen en fijn snipperen. Wortels goed laten uitlekken en in keukenmachine doen. Bosui, abrikozen, verse kruiden, ei, 3/4 van broodkruim, 2/3 van knoflook, paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper toevoegen en geheel tot samenhangend, niet te nat mengsel pureren. Zonodig extra broodkruim toevoegen. Pijnboompitten erdoor scheppen. In kommetje yoghurt losroeren met citroensap, rest van knoflook, zout en peper. Bloem in diep bord strooien. Van wortelmengsel ca. 16 kroketvormige rolletjes vormen. In koekenpan met anti-aanbaklaag olie verhitten. Kroketjes stuk voor stuk door bloem wentelen en in hete olie rondom in ca. 8 minuten goudbruin en gaar bakken. Laten uitlekken op keukenpapier. Serveren met yoghurt-knoflooksaus.
Wortelkroketjes met yoghurt-knoflooksaus
null personen
340 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Wortels wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. Wortels in bodempje water in 5 à 7 minuten gaar koken. Intussen bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Pijnboompitten in droge koekenpan licht goudbruin roosteren. Korstjes van brood snijden en brood fijn verkruimelen. Abrikozen in stukjes snijden. Peterselie, munt en dille fijn knippen. Knoflook pellen en fijn snipperen. Wortels goed laten uitlekken en in keukenmachine doen. Bosui, abrikozen, verse kruiden, ei, 3/4 van broodkruim, 2/3 van knoflook, paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper toevoegen en geheel tot samenhangend, niet te nat mengsel pureren. Zonodig extra broodkruim toevoegen. Pijnboompitten erdoor scheppen. In kommetje yoghurt losroeren met citroensap, rest van knoflook, zout en peper. Bloem in diep bord strooien. Van wortelmengsel ca. 16 kroketvormige rolletjes vormen. In koekenpan met anti-aanbaklaag olie verhitten. Kroketjes stuk voor stuk door bloem wentelen en in hete olie rondom in ca. 8 minuten goudbruin en gaar bakken. Laten uitlekken op keukenpapier. Serveren met yoghurt-knoflooksaus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bos bospeen
2 bosuitjes
2 eetlepels pijnboompitten
0 sneetjes oud witbrood
6 gewelde abrikozen
4 takjes peterselie
4 takjes munt
½ zakje verse dille
3 teentjes knoflook
1 ei (M)
1 theelepel paprikapoeder
1 mespunt cayennepeper
0 zout
0 (versgemalen) peper
200 ml Griekse yoghurt
0 eetlepels citroensap
75 g bloem
8 eetlepels zonnebloemolie
Dit heb je nodig
keukenmachine
keukenpapier