Kip in sherry
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Peper wassen, pitjes verwijderen en in flinterdunne reepjes snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Olie in ovenschaal schenken. Stukken kip in schaal leggen en bestrooien met zout, rode peper en knoflook. Sherry erbij schenken. Boter in stukjes over stukken kip verdelen. Tijm, marjolein en rozemarijn erover strooien. In midden van oven kip in ca. 1 uur bruin en gaar braden. Tijdens braden kip regelmatig met braadvocht besprenkelen. Lekker met boerenbrood en sinaasappelsalade.
Kip in sherry
hoofdgerecht
null personen
350 kcal
75 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Peper wassen, pitjes verwijderen en in flinterdunne reepjes snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Olie in ovenschaal schenken. Stukken kip in schaal leggen en bestrooien met zout, rode peper en knoflook. Sherry erbij schenken. Boter in stukjes over stukken kip verdelen. Tijm, marjolein en rozemarijn erover strooien. In midden van oven kip in ca. 1 uur bruin en gaar braden. Tijdens braden kip regelmatig met braadvocht besprenkelen. Lekker met boerenbrood en sinaasappelsalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ rode peper
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 maïskip
2 theelepels grof zeezout
100 ml sherry
25 g boter of margarine
1½ theelepel verse tijm
1 theelepel marjolein
½ theelepel rozemarijn
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 30 x 40 cm