Varkenshaas met jenever
Aan de slag
1 Eetlepel jeneverbessen fijnhakken (of grof stampen in een vijzel). Varkenshaas in plakjes van ca. 2 cm dik snijden. Plakjes door gehakte jeneverbessen wentelen. Vlees bestrooien met nootmuskaat en peper. In braadpan 40 g boter verhitten. Varkenshaas in ca. 6 minuten mooi bruin bakken, halverwege keren. Plakjes vlees uit pan nemen, licht bestrooien met zout en onder aluminiumfolie warm houden. Rest van boter, jeneverbessen en jenever in pan doen. Aanbaksels losroeren en saus aan de kook brengen. Crème fraîche erdoor roeren en saus op smaak brengen met peper. Varkenshaasmedaillons over vier borden verdelen. Saus erover schenken. Lekker met gegratineerde aardappels en broccoli.
Varkenshaas met jenever
hoofdgerecht
null personen
295 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
1 Eetlepel jeneverbessen fijnhakken (of grof stampen in een vijzel). Varkenshaas in plakjes van ca. 2 cm dik snijden. Plakjes door gehakte jeneverbessen wentelen. Vlees bestrooien met nootmuskaat en peper. In braadpan 40 g boter verhitten. Varkenshaas in ca. 6 minuten mooi bruin bakken, halverwege keren. Plakjes vlees uit pan nemen, licht bestrooien met zout en onder aluminiumfolie warm houden. Rest van boter, jeneverbessen en jenever in pan doen. Aanbaksels losroeren en saus aan de kook brengen. Crème fraîche erdoor roeren en saus op smaak brengen met peper. Varkenshaasmedaillons over vier borden verdelen. Saus erover schenken. Lekker met gegratineerde aardappels en broccoli.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ eetlepel jeneverbessen
2 varkenshaasjes
0 nootmuskaat
0 (versgemalen) peper
5 eetlepels jenever
50 g boter of margarine
0 zout
2 eetlepels crème fraîche
Dit heb je nodig
aluminiumfolie