Italiaanse kikkererwtensoep
Aan de slag
Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Kruiden fijnsnijden. Kikkererwten in zeef afspoelen en laten uitlekken. Tweederde van kikkererwten pureren. In pan olie verhitten. Spekblokjes uitbakken. Champignons, soepgroenten, tomatenpuree en kruiden toevoegen. Op hoog vuur ca. 3 minuten roerbakken. Kikkererwtenpuree, hele kikkererwten, verkruimelde bouillontabletten en 1 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca. 7 minuten zachtjes laten doorkoken. Lekker met warm geroosterd brood en geraspte kaas.
Italiaanse kikkererwtensoep
hoofdgerecht
null personen
345 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Kruiden fijnsnijden. Kikkererwten in zeef afspoelen en laten uitlekken. Tweederde van kikkererwten pureren. In pan olie verhitten. Spekblokjes uitbakken. Champignons, soepgroenten, tomatenpuree en kruiden toevoegen. Op hoog vuur ca. 3 minuten roerbakken. Kikkererwtenpuree, hele kikkererwten, verkruimelde bouillontabletten en 1 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca. 7 minuten zachtjes laten doorkoken. Lekker met warm geroosterd brood en geraspte kaas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g kastanjechampignons
1 zakje verse Italiaanse kruidenmix
2 blikken kikkererwten
2 eetlepels olijfolie
½ duopakje gerookte spekblokjes
1 zak prei-soepgroenten
2 eetlepels tomatenpuree
2 groentebouillontabletten
Dit heb je nodig
keukenmachine