Kip met veertig teentjes knoflook
Aan de slag
Ansjovis ca. 30 minuten in melk leggen om te ontzouten. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Ansjovis uit melk nemen en fijn snijden of in keukenmachine fijn malen. Vel van kip aan borstzijde met wijsvinger losmaken van borstvlees en ansjovis tussen borstvlees en vel verdelen. Rozemarijn fijnsnijden en door olie mengen. Deel van oliemengsel met kwastje over kip verdelen. Kip bestrooien met peper. Rest van olie in braadslede schenken. Kip in braadslede leggen en ongepelde teentjes knoflook eromheen leggen. In warme oven kip in ca. 75 minuten goudbruin braden, af en toe bedruipen met braadolie. Kip met teentjes knoflook op schaal leggen. Aan tafel aansnijden. Lekker met waterkerssalade.
Kip met veertig teentjes knoflook
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
90 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Ansjovis ca. 30 minuten in melk leggen om te ontzouten. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Ansjovis uit melk nemen en fijn snijden of in keukenmachine fijn malen. Vel van kip aan borstzijde met wijsvinger losmaken van borstvlees en ansjovis tussen borstvlees en vel verdelen. Rozemarijn fijnsnijden en door olie mengen. Deel van oliemengsel met kwastje over kip verdelen. Kip bestrooien met peper. Rest van olie in braadslede schenken. Kip in braadslede leggen en ongepelde teentjes knoflook eromheen leggen. In warme oven kip in ca. 75 minuten goudbruin braden, af en toe bedruipen met braadolie. Kip met teentjes knoflook op schaal leggen. Aan tafel aansnijden. Lekker met waterkerssalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 blikje ansjovis in olie
100 ml melk
1 grote scharrelkip
15 g verse rozemarijn
150 ml (olijf)olie
0 peper
40 teentjes knoflook
Dit heb je nodig
braadslede