Slakken met kruidenboter
Escargots = slakken in het Frans. De klassieker wordt gemaakt met kruidenboter, liefst in royale hoeveelheden.
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Sjalotje en knoflook pellen en fijnsnippperen. In kom boter, sjalotje en knoflook door elkaar scheppen. Peterselie erboven fijn knippen en erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper.
Slakken laten uitlekken. Slakken in schelpen stoppen en opening royaal bestrijken met kruidenboter.
Slakken met opening naar boven op slakkenschaaltje leggen en midden in oven 4 à 5 minuten warm laten worden.
Direct serveren met knapperig stokbrood.
Slakken met kruidenboter
Escargots = slakken in het Frans. De klassieker wordt gemaakt met kruidenboter, liefst in royale hoeveelheden.
voorgerecht
null personen
240 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Sjalotje en knoflook pellen en fijnsnippperen. In kom boter, sjalotje en knoflook door elkaar scheppen. Peterselie erboven fijn knippen en erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper.
Slakken laten uitlekken. Slakken in schelpen stoppen en opening royaal bestrijken met kruidenboter.
Slakken met opening naar boven op slakkenschaaltje leggen en midden in oven 4 à 5 minuten warm laten worden.
Direct serveren met knapperig stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
50 g zachte roomboter
4 takjes peterselie
0 zout en peper
1 blik slakken
Dit heb je nodig
slakkenschelpen