Gerookte forelfilet met venkel-dragonsalsa
Aan de slag
Venkel schoonmaken en in piepkleine blokjes snijden. Venkelblokjes in vergiet doen en overgieten met kokend water. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Olijven in ringetjes snijden. Enkele takjes dragon voor garnering achterhouden, rest fijn knippen. In kom venkel mengen met tomaat, olijven, dragon, citroensap, olie en zout en peper naar smaak. Venkelsalsa tot gebruik afgedekt op koele plek bewaren.
Forel over vier bordjes verdelen. Salsa op forel scheppen, garneren met takjes dragon. Lekker met sneetjes warme ciabatta.
Gerookte forelfilet met venkel-dragonsalsa
voorgerecht
null personen
190 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Venkel schoonmaken en in piepkleine blokjes snijden. Venkelblokjes in vergiet doen en overgieten met kokend water. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Olijven in ringetjes snijden. Enkele takjes dragon voor garnering achterhouden, rest fijn knippen. In kom venkel mengen met tomaat, olijven, dragon, citroensap, olie en zout en peper naar smaak. Venkelsalsa tot gebruik afgedekt op koele plek bewaren.
Forel over vier bordjes verdelen. Salsa op forel scheppen, garneren met takjes dragon. Lekker met sneetjes warme ciabatta.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 venkel
2 trostomaten
16 zwarte olijven zonder pit
1 zakje verse dragon
3 eetlepels citroensap
1 eetlepel olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
0 zout en versgemalen zwarte peper
4 gerookte forelfilets