Sinaasappel-rozemarijnjus
10 min. bereiden / 30 min. wachten
5 ingrediënten
Aan de slag
In steelpan fond met likeur, sinaasappelsap en rozemarijn tot helft laten inkoken. Laten afkoelen. Tijdens rusten van kalkoen braadslede op laag vuur zetten, fond erin schenken, aanbaksels losroeren en zachtjes verwarmen. Koude boter in klontjes snijden. Van vuur af boter door jus kloppen.
Sinaasappel-rozemarijnjus
bijgerecht
null personen
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
In steelpan fond met likeur, sinaasappelsap en rozemarijn tot helft laten inkoken. Laten afkoelen. Tijdens rusten van kalkoen braadslede op laag vuur zetten, fond erin schenken, aanbaksels losroeren en zachtjes verwarmen. Koude boter in klontjes snijden. Van vuur af boter door jus kloppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pot gevogeltefond
100 ml sinaasappellikeur
200 ml sinaasappelsap
1 eetlepel verse rozemarijn
25 g koude roomboter