Sinaasappels met dessertwijn
bewaar
bewaar

Sinaasappels met dessertwijn

25 min. bereiden / 2 uur wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Sinaasappels met scherp mesje dik schillen tot op vruchtvlees; sap opvangen. Partjes sinaasappel tussen vliesjes uitsnijden en partjes mengen met sinaasappelsap en rozijnen. In steelpan Mavrodaphne, wijn, honing, kaneelstok en kruidnagels aan de kook brengen en ca. 1 minuut zachtjes doorkoken. Wijnsiroop iets laten afkoelen en over sinaasappels gieten. Specerijen verwijderen. Ca. 2 uur in koelkast laten intrekken.

Pistachenoten fijn hakken. Sinaasappels met siroop over vier coupes verdelen. Pistachenoten erover strooien.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sinaasappels met dessertwijn

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig