Hartige filodeegtaart met spinazie en kaas
Aan de slag
Laat het filodeeg ca. 2 uur van tevoren volgens de aanwijzingen op de verpakking ontdooien.
Snijd de venkel in stukjes. Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Verhit in de koekenpan 2 el olie en smoor de venkel, prei en bosui ca. 8 min. zachtjes zonder te kleuren. Breng de spinazie met een bodempje water aan de kook en laat op hoog vuur slinken. Giet af in een zeef en duw zoveel mogelijk vocht eruit.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de taartvorm in met 2 el olie. Bekleed de bodem en wand van de vorm met de helft van de deegvellen. Bestrijk ieder vel dun met olie en laat de vellen iets over de rand hangen.
Klop de eieren los. Snijd beide kaassoorten in kleine blokjes. Snijd de spinazie grof. Snijd de slakruidenmix en de dille fijn. Meng de spinazie met de gesmoorde groenten, kruidenmix, dille, 2 el olie, ¾ van de eieren en de blokjes kaas. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Schep de groentevulling in de vorm en strijk glad. Vouw het overhangende deeg over de vulling. Dek af met de rest van de deegvellen. Ieder vel weer dun bestrijken met olie. Vouw het overhangende deeg langs de taartwand naar binnen. Bestrijk de bovenkant van de taart met de rest van de olie en besprenkel met water.
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Bestrijk halverwege de baktijd de bovenkant met de rest van het ei. Strooi het sesamzaad erover. Serveer heet of lauwwarm.
Filodeeg gebruiken
Instructievideo - 01:41 min.
Hartige filodeegtaart met spinazie en kaas
hoofdgerecht
null personen
720 kcal
35 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Laat het filodeeg ca. 2 uur van tevoren volgens de aanwijzingen op de verpakking ontdooien.
Snijd de venkel in stukjes. Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Verhit in de koekenpan 2 el olie en smoor de venkel, prei en bosui ca. 8 min. zachtjes zonder te kleuren. Breng de spinazie met een bodempje water aan de kook en laat op hoog vuur slinken. Giet af in een zeef en duw zoveel mogelijk vocht eruit.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de taartvorm in met 2 el olie. Bekleed de bodem en wand van de vorm met de helft van de deegvellen. Bestrijk ieder vel dun met olie en laat de vellen iets over de rand hangen.
Klop de eieren los. Snijd beide kaassoorten in kleine blokjes. Snijd de spinazie grof. Snijd de slakruidenmix en de dille fijn. Meng de spinazie met de gesmoorde groenten, kruidenmix, dille, 2 el olie, ¾ van de eieren en de blokjes kaas. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Schep de groentevulling in de vorm en strijk glad. Vouw het overhangende deeg over de vulling. Dek af met de rest van de deegvellen. Ieder vel weer dun bestrijken met olie. Vouw het overhangende deeg langs de taartwand naar binnen. Bestrijk de bovenkant van de taart met de rest van de olie en besprenkel met water.
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Bestrijk halverwege de baktijd de bovenkant met de rest van het ei. Strooi het sesamzaad erover. Serveer heet of lauwwarm.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
10 vellen diepvries filodeeg
1 venkelknol
2 preien
3 bosuien
14 el milde olijfolie
800 g verse spinazie
2 middelgrote eieren
125 g verse roomkaas naturel
100 g witte kaasblokjes
30 g verse slakruidenmix
7 g verse dille
1 tl gedroogde nootmuskaat
2 el sesamzaad
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm)