Citroenmeringue slof
Dol op lemon meringue? Maak er dan deze feestelijke slof van! Lekker makkelijk met een kant-en-klare taartslof en lemoncurd zodat je je volledig kan focussen op de meringuetoefjes. Versier 'm met frambozen en parels voor een pracht van een kersttoetje!
Aan de slag
Doe het eiwit in de (vetvrije) kom van een staande mixer en klop het op de middelste stand luchtig en stijf. Voeg beetje bij beetje 20 g (per slof) van de suiker toe en klop tot de suiker is opgelost. Wrijf wat van het eiwit tussen duim en wijsvinger, voel je geen suikerkristallen meer dan is het eiwit klaar.
Doe ondertussen de rest van de suiker met het water in een kleine steelpan en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur als het suikerwater een temperatuur van 119 °C is bereikt.
Schenk de suikersiroop langzaam, terwijl de mixer aanstaat op de lage stand, in een dunne straal bij het eiwit. Klop het eiwit, als alle siroop is toegevoegd, op een hoge stand tot een glanzende meringue met stijve pieken.
Roer de mascarpone los in een kom, meng er ¼ van de lemoncurd door. Meng vervolgens de rest van de lemoncurd er grof doorheen, het hoeft niet helemaal gemengd. Verdeel het mengsel over de slof. Schep hier het eiwit in mooie toefen op. Steek de bruléebrander aan en brand het schuim voorzichtig lichtbruin.
Versier de taart met de frambozen en gouden parels.
Citroenmeringue slof
Dol op lemon meringue? Maak er dan deze feestelijke slof van! Lekker makkelijk met een kant-en-klare taartslof en lemoncurd zodat je je volledig kan focussen op de meringuetoefjes. Versier 'm met frambozen en parels voor een pracht van een kersttoetje!
nagerecht
null personen
390 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Doe het eiwit in de (vetvrije) kom van een staande mixer en klop het op de middelste stand luchtig en stijf. Voeg beetje bij beetje 20 g (per slof) van de suiker toe en klop tot de suiker is opgelost. Wrijf wat van het eiwit tussen duim en wijsvinger, voel je geen suikerkristallen meer dan is het eiwit klaar.
Doe ondertussen de rest van de suiker met het water in een kleine steelpan en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur als het suikerwater een temperatuur van 119 °C is bereikt.
Schenk de suikersiroop langzaam, terwijl de mixer aanstaat op de lage stand, in een dunne straal bij het eiwit. Klop het eiwit, als alle siroop is toegevoegd, op een hoge stand tot een glanzende meringue met stijve pieken.
Roer de mascarpone los in een kom, meng er ¼ van de lemoncurd door. Meng vervolgens de rest van de lemoncurd er grof doorheen, het hoeft niet helemaal gemengd. Verdeel het mengsel over de slof. Schep hier het eiwit in mooie toefen op. Steek de bruléebrander aan en brand het schuim voorzichtig lichtbruin.
Versier de taart met de frambozen en gouden parels.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
90 g Two Chicks eiwitten
35 g kristalsuiker
2 el water
250 g mascarpone
160 g Chivers lemon curd
1 AH Excellent maxi slof
50 g verse frambozen
2 el AH Excellent crunchparels goud
Dit heb je nodig
staande mixer met garde
keukenthermometer
crème brûlée-brander