Kerstbroodpudding van Hugo Kennis
bewaar
bewaar

Kerstbroodpudding van Hugo Kennis

Tover je overgebleven kerststol om tot een zalige broodpudding, voeg wat kerstmakers toe, et voila: een feestelijk dessert.

20 min. bereiden / 45 min. oventijd / 1 uur wachten

13 ingrediënten

Aan de slag

Bestrijk de cakevorm met de boter.

Maak het custardmengsel voor de broodpudding. Klop in een kom de eieren los met de kristalsuiker, het vanille-extract, de melk, slagroom en koekkruiden tot een egaal mengsel.

Snijd kersttol in stukken van 2 cm. En verdeel samen met het fruit over de cakevorm. Giet het custardmengsel erover en druk het brood met je handen aan. Laat 30 min. afgedekt met vershoudfolie buiten de koelkast staan. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bak de broodpudding in het midden van de oven in ca. 45 min. Lichtbruin en krokant. 

Meng voor het glazuur de poedersuiker met het water. Roer goed door en voeg eventueel meer water toe tot je de gewenste dikte hebt.

Haal de broodpudding uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Stort op een bord zodat de kerststol weer bovenop zit, besprenkel met het glazuur en bestrooi met de kerstmakers.

bereidingstipJe kunt de broodpudding 2 dagen van tevoren maken, bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 15-20 min. op 160 °C. Maak het glazuur vlak voor het serveren.
resttipJe kunt ook ander leftover fruit zoals stukjes sinaasappel, peer, appel of banaan gebruiken.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kerstbroodpudding van Hugo Kennis

Tover je overgebleven kerststol om tot een zalige broodpudding, voeg wat kerstmakers toe, et voila: een feestelijk dessert.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig