Frambozen-roséspritz
Een spritz is een Italiaans aperatief met een likeur (bijvoorbeeld vermout), prosecco en bruiswater. In dit recept wordt roséprosecco gebruikt wat zorgt voor een roze kleur. Samen met de frambozen en munt is dit een feestelijk, zomers drankje.
Aan de slag
Boen de citroen schoon en schil met de dunschiller de gele schil van de citroen. Pluk de blaadjes van de takjes munt. Doe de frambozen met de muntblaadjes, citroenschil en suiker in een kom. Schenk de vermout erover, roer door en laat 15 min. staan.
Doe de ijsblokjes in de afsluitbare zak en sla met de deegroller of een hamer tot crushed ice. Verdeel de frambozen-vermout over de glazen en verdeel de crushed ice erover. Schenk er vervolgens de roséprosecco en het mineraalwater over. Roer door en serveer direct.
Frambozen-roséspritz
Een spritz is een Italiaans aperatief met een likeur (bijvoorbeeld vermout), prosecco en bruiswater. In dit recept wordt roséprosecco gebruikt wat zorgt voor een roze kleur. Samen met de frambozen en munt is dit een feestelijk, zomers drankje.
null personen
180 kcal
10 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Boen de citroen schoon en schil met de dunschiller de gele schil van de citroen. Pluk de blaadjes van de takjes munt. Doe de frambozen met de muntblaadjes, citroenschil en suiker in een kom. Schenk de vermout erover, roer door en laat 15 min. staan.
Doe de ijsblokjes in de afsluitbare zak en sla met de deegroller of een hamer tot crushed ice. Verdeel de frambozen-vermout over de glazen en verdeel de crushed ice erover. Schenk er vervolgens de roséprosecco en het mineraalwater over. Roer door en serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 biologische citroen
2 takjes verse munt
225 g verse frambozen
2 el kristalsuiker
150 ml vermout
500 g ijsblokjes
500 ml sparkling rosé
150 ml bruisend mineraalwater
Dit heb je nodig
dunschiller
deegroller
afsluitbare zak