Courgettegazpacho
Deze Spaanse, frisse gazpacho van courgette, knoflook en koriander is makkelijk vooraf te maken. Eet daar een knapperig, geroosterd broodje bij en geniet!
Aan de slag
Snijd ¾ courgette in plakjes. Snijd de rest in blokjes van 1 cm. Schil de komkommer en snijd in plakjes. Doe de plakjes courgette, de komkommer, knoflook, koriander, rodewijnazijn, ⅖ van de olie en het koude water in de blender en mix in 3-5 min. tot een fijne gazpacho. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zeef de soep en schenk in een (glazen) kan. Zet afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast.
Verhit ondertussen 1/10 van de olie in een kleine koekenpan en bak de blokjes courgette in 4 min. op hoog vuur lichtbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd 4 sneetjes brood van 1 cm dik (per 4 personen) (de rest van het brood kun je invriezen) en besprenkel rondom met 1½ el olie (per 4 personen). Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en rooster de sneetjes brood in 3-4 min. lichtbruin en knapperig. Keer halverwege. Snijd het geroosterde brood in repen van 2 cm.
Haal de gazpacho uit de koelkast en roer door. Schenk in kommen en verdeel de gebakken courgette erover. Besprenkel met de rest van de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Serveer met de geroosterde broodrepen.
Courgettegazpacho
Deze Spaanse, frisse gazpacho van courgette, knoflook en koriander is makkelijk vooraf te maken. Eet daar een knapperig, geroosterd broodje bij en geniet!
voorgerecht
null personen
295 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Snijd ¾ courgette in plakjes. Snijd de rest in blokjes van 1 cm. Schil de komkommer en snijd in plakjes. Doe de plakjes courgette, de komkommer, knoflook, koriander, rodewijnazijn, ⅖ van de olie en het koude water in de blender en mix in 3-5 min. tot een fijne gazpacho. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zeef de soep en schenk in een (glazen) kan. Zet afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast.
Verhit ondertussen 1/10 van de olie in een kleine koekenpan en bak de blokjes courgette in 4 min. op hoog vuur lichtbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd 4 sneetjes brood van 1 cm dik (per 4 personen) (de rest van het brood kun je invriezen) en besprenkel rondom met 1½ el olie (per 4 personen). Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en rooster de sneetjes brood in 3-4 min. lichtbruin en knapperig. Keer halverwege. Snijd het geroosterde brood in repen van 2 cm.
Haal de gazpacho uit de koelkast en roer door. Schenk in kommen en verdeel de gebakken courgette erover. Besprenkel met de rest van de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Serveer met de geroosterde broodrepen.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 courgettes
1 komkommer
1 teen knoflook
5 g verse koriander
2 el rodewijnazijn
5 el extra vierge olijfolie
100 ml koud water
1 AH Liefde & Passie meerzadenbrood
Dit heb je nodig
blender