Meloensalade met witte kaas en munt (advertorial)
De perfecte zomerse salade voor bij je barbecue of picknick: friszoet door de meloen, hartig door de witte kaas en knapperig door de amandelen.
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de knoflook fijn. Meng 2 el citroensap (per 4 personen) met de olie en de knoflook tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de sjalot in flinterdunne halve ringen. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Hak de amandelen grof. Verkruimel de witte kaas.
Meng de sjalot, munt, het citroenrasp, de helft van de amandelen, de helft van de witte kaas en de dressing met de meloenmix. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de salade over een schaal en bestrooi met de rest van de amandelen en de rest van de witte kaas.
Meloensalade met witte kaas en munt (advertorial)
De perfecte zomerse salade voor bij je barbecue of picknick: friszoet door de meloen, hartig door de witte kaas en knapperig door de amandelen.
bijgerecht
null personen
300 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de knoflook fijn. Meng 2 el citroensap (per 4 personen) met de olie en de knoflook tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de sjalot in flinterdunne halve ringen. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Hak de amandelen grof. Verkruimel de witte kaas.
Meng de sjalot, munt, het citroenrasp, de helft van de amandelen, de helft van de witte kaas en de dressing met de meloenmix. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de salade over een schaal en bestrooi met de rest van de amandelen en de rest van de witte kaas.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 biologische citroen
1 teen knoflook
3 el extra vierge olijfolie
1 sjalot
7½ g verse munt
30 g gezouten amandelen
150 g Apetina witte kaas
650 g koelverse meloensalade