Loempiataart
Gek op loempia’s én op hartige taart? Met deze taart geïnspireerd op de Vietnamese loempia hoef je niet te kiezen. Knapperig filodeeg, kipdijfilet en wokgroente. Wat wil je nog meer?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Ontdooi het filodeeg. Stapel 3 vellen filodeeg in de springvorm, bestrijk elk vel steeds licht met wat olie. Bak ca. 5 min. in de oven, of tot het deeg lichtbruin is.
Haal de vorm uit de oven. Stapel de andere vellen, op 1 vel na, op elkaar in de vorm, draai de vellen steeds een kwartslag ten opzichte van elkaar. Bestrijk steeds elk vel licht met olie. Laat het deeg over de rand van de vorm hangen.
Snijd de kip in flinterdunne repen. Verhit ⅖ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kip 3 min. Voeg de wokgroente toe en bak 5 min. mee.
Voeg de sojasaus en chilisaus toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout en haal de pan van het vuur.
Meng de eieren door het kip-groentemengsel en schep in de vorm. Vouw het overhangende deeg terug over de vulling. Leg het achtergehouden vel deeg op de taart en vouw in de rand van de springvorm.
Bestrijk de bovenkant met de rest van de olie en bak de taart in ca. 45 min. gaar en lichtbruin. Laat de taart 10 min. afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Loempiataart
Gek op loempia’s én op hartige taart? Met deze taart geïnspireerd op de Vietnamese loempia hoef je niet te kiezen. Knapperig filodeeg, kipdijfilet en wokgroente. Wat wil je nog meer?
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
30 min. bereiden
10 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Ontdooi het filodeeg. Stapel 3 vellen filodeeg in de springvorm, bestrijk elk vel steeds licht met wat olie. Bak ca. 5 min. in de oven, of tot het deeg lichtbruin is.
Haal de vorm uit de oven. Stapel de andere vellen, op 1 vel na, op elkaar in de vorm, draai de vellen steeds een kwartslag ten opzichte van elkaar. Bestrijk steeds elk vel licht met olie. Laat het deeg over de rand van de vorm hangen.
Snijd de kip in flinterdunne repen. Verhit ⅖ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kip 3 min. Voeg de wokgroente toe en bak 5 min. mee.
Voeg de sojasaus en chilisaus toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout en haal de pan van het vuur.
Meng de eieren door het kip-groentemengsel en schep in de vorm. Vouw het overhangende deeg terug over de vulling. Leg het achtergehouden vel deeg op de taart en vouw in de rand van de springvorm.
Bestrijk de bovenkant met de rest van de olie en bak de taart in ca. 45 min. gaar en lichtbruin. Laat de taart 10 min. afkoelen voordat je hem aansnijdt.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
225 g diepvries filodeeg
5 el milde olijfolie
350 g scharrelkipdijfilet
600 g Thaise wokgroente
2 el sojasaus
2 el zoete chilisaus
3 middelgrote scharreleieren
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
bakkwast