Groenteburrito met guacamole van Verstegen (advertentie)
Koken met Verstegen: zin in een avondje comfort food? Dan moet je deze burrito’s proberen! Makkelijk te maken, en vol van smaak dankzij de burrito kruidenmix van Verstegen. En je krijgt toch je portie groenten binnen!
Aan de slag
Pel en snipper de sjalot fijn. Rasp de schil van de limoen (rasp het witte bittere gedeelte niet mee) en pers de vrucht uit. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel. Snijd de avocado’s in blokken.
Prak de avocado’s grof met een vork. Voeg de sjalot, de limoenrasp en sap toe en meng. Breng de guacamole op smaak met zwarte peper en zeezout.
Verwarm een pan met de olijfolie en bak het gehakt 3 minuten. Voeg ¾ van de Burrito kruidenmix , de tomatenpuree en de Mexicaanse roerbakgroente toe en bak nog 5 minuten.
Verdeel het groentenmengsel over 1 helft van de paprika tortilla’s. Leg hier de guacamole op en vouw de tortilla’s dicht door eerst de zijkanten naar binnen te vouwen en vervolgens de tortilla’s op te rollen.
Snijd de tortilla’s doormidden en verdeel de rest van de Burrito kruidenmix over de tortilla’s.
Groenteburrito met guacamole van Verstegen (advertentie)
Koken met Verstegen: zin in een avondje comfort food? Dan moet je deze burrito’s proberen! Makkelijk te maken, en vol van smaak dankzij de burrito kruidenmix van Verstegen. En je krijgt toch je portie groenten binnen!
null personen
353 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Pel en snipper de sjalot fijn. Rasp de schil van de limoen (rasp het witte bittere gedeelte niet mee) en pers de vrucht uit. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel. Snijd de avocado’s in blokken.
Prak de avocado’s grof met een vork. Voeg de sjalot, de limoenrasp en sap toe en meng. Breng de guacamole op smaak met zwarte peper en zeezout.
Verwarm een pan met de olijfolie en bak het gehakt 3 minuten. Voeg ¾ van de Burrito kruidenmix , de tomatenpuree en de Mexicaanse roerbakgroente toe en bak nog 5 minuten.
Verdeel het groentenmengsel over 1 helft van de paprika tortilla’s. Leg hier de guacamole op en vouw de tortilla’s dicht door eerst de zijkanten naar binnen te vouwen en vervolgens de tortilla’s op te rollen.
Snijd de tortilla’s doormidden en verdeel de rest van de Burrito kruidenmix over de tortilla’s.
vegatip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sjalot
1 biologische limoen
3 avocado's
2 el milde olijfolie
500 g half om half gehakt
2 el Verstegen burrito kruidenmix
2 el tomatenpuree
400 g Mexicaanse roerbakgroente
8 paprika-chili tortillas