Snelle stamppot met paksoi en ketjap-paddenstoelen
Razendsnelle stamppot in 15 minuten? Zeker! Dankzij de aardappelpuree heb je het in een handomdraai gefikst. Nog even anders dan anders: we maken 'm met paksoi en gebakken champignon met ketjap. Lekker met pinda's on top voor een extra bite.
Aan de slag
Snijd de champignons in kwarten. Verhit de helft van de olie en bak de champignons 8-10 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om en druk af en toe een beetje aan, zodat ze goed aanbakken. Draai het vuur tot middelhoog. Voeg de ketjap toe en bak nog 1 min.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pinda’s goudbruin.
Snijd ondertussen de paksoi en bosui in repen van 1 cm. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de paksoi, bosui en kerrie 5 min. Voeg de aardappelpuree toe en verwarm mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel daar de champignons en pinda’s over.
Snelle stamppot met paksoi en ketjap-paddenstoelen
Razendsnelle stamppot in 15 minuten? Zeker! Dankzij de aardappelpuree heb je het in een handomdraai gefikst. Nog even anders dan anders: we maken 'm met paksoi en gebakken champignon met ketjap. Lekker met pinda's on top voor een extra bite.
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de champignons in kwarten. Verhit de helft van de olie en bak de champignons 8-10 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om en druk af en toe een beetje aan, zodat ze goed aanbakken. Draai het vuur tot middelhoog. Voeg de ketjap toe en bak nog 1 min.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pinda’s goudbruin.
Snijd ondertussen de paksoi en bosui in repen van 1 cm. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de paksoi, bosui en kerrie 5 min. Voeg de aardappelpuree toe en verwarm mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel daar de champignons en pinda’s over.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g kastanjechampignons
4 el arachideolie
2 el ketjap manis
60 g ongezouten pinda's
400 g paksoi
3 bosuitjes
2 tl kerriepoeder
900 g aardappelpuree (koelvers)