Gevulde croissantworteltjes
Het uiterlijk van een wortel maar de smaak van croissant. Gevuld met groentespread en afgetopt met een strookje peterselie zijn deze croissant-worteltjes niet alleen schattig maar ook erg lekker.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak van aluminiumfolie 12 kegelvormpjes van 10 cm lang en 1 cm breed.
Rol het croissantdeeg uit. Druk de stippellijnen in het deeg dicht, zodat je een grote plak deeg hebt. Snijd het deeg in de breedte doormidden. Snijd de 2 plakken deeg vervolgens in de lengte elk in 6 dunne repen. Klop het ei los.
Smeer de aluminiumkegels in met de olie en wikkel de repen deeg er strak omheen. Laat 5 cm folie boven het deeg uitsteken. Bestrijk de ‘wortels’ rondom met het ei en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 12-15 min. in de oven lichtbruin.
Haal de croissants uit de oven en laat 30 min. afkoelen op de bakplaat. Verwijder vervolgens de aluminiumfolie en laat nog 10 min. afkoelen.
Snijd ondertussen 12 sierlijke takjes van de peterselie. Meng de zuivelspread met de groentespread. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in de spuitzak.
Knip 1 cm van het puntje van de spuitzak en spuit de vulling in de croissants. Steek in elke croissant aan de bovenkant een takje peterselie, zodat het op een wortel lijkt.
Gevulde croissantworteltjes
Het uiterlijk van een wortel maar de smaak van croissant. Gevuld met groentespread en afgetopt met een strookje peterselie zijn deze croissant-worteltjes niet alleen schattig maar ook erg lekker.
null porties
100 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak van aluminiumfolie 12 kegelvormpjes van 10 cm lang en 1 cm breed.
Rol het croissantdeeg uit. Druk de stippellijnen in het deeg dicht, zodat je een grote plak deeg hebt. Snijd het deeg in de breedte doormidden. Snijd de 2 plakken deeg vervolgens in de lengte elk in 6 dunne repen. Klop het ei los.
Smeer de aluminiumkegels in met de olie en wikkel de repen deeg er strak omheen. Laat 5 cm folie boven het deeg uitsteken. Bestrijk de ‘wortels’ rondom met het ei en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 12-15 min. in de oven lichtbruin.
Haal de croissants uit de oven en laat 30 min. afkoelen op de bakplaat. Verwijder vervolgens de aluminiumfolie en laat nog 10 min. afkoelen.
Snijd ondertussen 12 sierlijke takjes van de peterselie. Meng de zuivelspread met de groentespread. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in de spuitzak.
Knip 1 cm van het puntje van de spuitzak en spuit de vulling in de croissants. Steek in elke croissant aan de bovenkant een takje peterselie, zodat het op een wortel lijkt.
vegantip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
240 g croissantdeeg
1 scharrelei
1 el zonnebloemolie
5 g verse peterselie
50 g zuivelspread naturel
75 g verse groentespread pompoen-wortel
Dit heb je nodig
bakpapier
bakkwast
spuitzak