Kikkererwtensalade met zalm van Mounir Toub
De kikkererwtensalade met zalm van Mounir is lekker licht maar vol van smaak. Tip: eet de salade met afgebakken brood. Extra lekker!
Aan de slag
Schil de wortels en snijd in schuine plakjes van 1 cm. Blancheer 3 min. in kokend water. Schep uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd ⅔ van de peterselie grof. Doe de sour cream, ricotta, feta en gesneden peterselie in het hakmolentje van de staafmixer en mix tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de kikkererwten af en laat goed uitlekken.
Smelt de helft van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kikkererwten in 10 min. lichtbruin en knapperig. Breng op smaak met peper. Schep ze op een bord.
Snijd de paksoi in schuine reepjes van 1 cm.
Dep de zalm droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de zalmfilets op de huid 3 min. Keer om en bak nog 1 min. tot de zalm rosé is.
Verdeel de rucola en paksoi over een grote schaal en besprenkel met de olijfolie. Verdeel de wortel, kikkererwten en de zalmfilets erover. Verdeel de helft van het fetamengsel er in toefjes over en garneer met de rest van de peterselie. Serveer de rest van het fetamengsel apart erbij.
Kikkererwtensalade met zalm van Mounir Toub
De kikkererwtensalade met zalm van Mounir is lekker licht maar vol van smaak. Tip: eet de salade met afgebakken brood. Extra lekker!
hoofdgerecht
null personen
745 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de wortels en snijd in schuine plakjes van 1 cm. Blancheer 3 min. in kokend water. Schep uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd ⅔ van de peterselie grof. Doe de sour cream, ricotta, feta en gesneden peterselie in het hakmolentje van de staafmixer en mix tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de kikkererwten af en laat goed uitlekken.
Smelt de helft van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kikkererwten in 10 min. lichtbruin en knapperig. Breng op smaak met peper. Schep ze op een bord.
Snijd de paksoi in schuine reepjes van 1 cm.
Dep de zalm droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de zalmfilets op de huid 3 min. Keer om en bak nog 1 min. tot de zalm rosé is.
Verdeel de rucola en paksoi over een grote schaal en besprenkel met de olijfolie. Verdeel de wortel, kikkererwten en de zalmfilets erover. Verdeel de helft van het fetamengsel er in toefjes over en garneer met de rest van de peterselie. Serveer de rest van het fetamengsel apart erbij.
combinatietip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 wortelen
15 g peterselie
100 g sour cream
100 g ricotta
100 g Griekse feta
600 g kikkererwten in blik
30 g ongezouten roomboter
1 stronk paksoi
4 verse zalmfilets
85 g rucola
2 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen