Salade met gegrilde asperges en krieltjes (advertorial)
Heerlijk voor in het weekend, zo'n lauwwarme salade met kriel en asperges. Daar mag lekker (speciaal)bier niet bij ontbreken.
Aan de slag
Boen de krieltjes schoon. Halveer de krieltjes, snijd de grote in kwarten. Kook in 15 min. gaar en giet af. Kook ondertussen de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte.
Verhit ondertussen de grillpan op hoog vuur. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges, halveer in de breedte en schep om met ⅓ van de olie. Gril de asperges 4-5 min., keer regelmatig.
Snipper de sjalot en meng met de rest van de olie, mosterd, rodewijnazijn en suiker tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de cherrytomaten. Snijd de kroppen babyromaine elk in 6 parten en verwijder de harde kern.
Schep de krieltjes om met de sla, cherrytomaten, gegrilde asperges en vinaigrette. Verdeel de eieren erover en bestrooi met peper en eventueel zout. Serveer met Texels Skuumkoppe of Texels Skiller wit.
Salade met gegrilde asperges en krieltjes (advertorial)
Heerlijk voor in het weekend, zo'n lauwwarme salade met kriel en asperges. Daar mag lekker (speciaal)bier niet bij ontbreken.
null personen
440 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Boen de krieltjes schoon. Halveer de krieltjes, snijd de grote in kwarten. Kook in 15 min. gaar en giet af. Kook ondertussen de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte.
Verhit ondertussen de grillpan op hoog vuur. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges, halveer in de breedte en schep om met ⅓ van de olie. Gril de asperges 4-5 min., keer regelmatig.
Snipper de sjalot en meng met de rest van de olie, mosterd, rodewijnazijn en suiker tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de cherrytomaten. Snijd de kroppen babyromaine elk in 6 parten en verwijder de harde kern.
Schep de krieltjes om met de sla, cherrytomaten, gegrilde asperges en vinaigrette. Verdeel de eieren erover en bestrooi met peper en eventueel zout. Serveer met Texels Skuumkoppe of Texels Skiller wit.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltjes
4 scharreleieren
350 g verse groene asperges
3 el milde olijfolie
1 sjalot
3 el mosterd
3 el rodewijnazijn
1 tl kristalsuiker
250 g cherrytomaten
2 kropjes babyromaine
4 flesjes Texels Skuumkoppe
Dit heb je nodig
grillpan